Dosar necesar inscriere examinare ISF

Ce trebuie sa contina dosarul necesar inscrierii la examen

Documentele trebuie trimise pe adresa de mail dosar@profiduciaria.ro cu cel putin 7 zile lucratoare inainte de data examinarii (exclusiv data examenului).

 • 1. copie dupa CI/BI/pasaport in termen de valabilitate.
 • 2. dovada platii taxei de examinare ISF/ASF (in valoare de 250 lei) in format pdf ce va purta denumirea TAXA_NUME_PRENUME_CNP;
  Contravaloarea taxelor se achita in contul:

ISF - Taxe
CIF 25285051
Cod IBAN RO74 BRDE 445S V408 0657 4450
BRD
sau la casieria Institutului de Studii Financiare
In cazul in care taxa de examinare se plateste de persoana in cauza prin intermediul instrumentelor bancare, aceasta va preciza pe documentul respectiv urmatoarele elemente de identificare: Numele/Prenume, CNP si furnizorul de programe educationale.
In cazul in care plata se efectueaza pentru mai multe persoane, copia ordinului de plata va fi insotita de un tabel anexa care va cuprinde persoanele pentru care s-a achitat taxa de inscriere la examen;

 • 3. Copie a diplmei de studii, dupa cum urmeaza:
 • Intermediar in asigurari si/sau reasigurari – diploma de bacalaureat sau alt document echivalent tradus in limba romana si legalizat (pentru categoriile 1, 3, 7, 9, 10, 14 din Anexa nr 1 din Norma A.S.F. nr 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie)
 • Angajat al societatii care desfasoara activitatea de distributie de asigurari si/sau reasigurari – diploma de bacalaureat sau alt document echivalent tradus in limba romana si legalizat (pentru categoria 13 din Anexa nr. 1 din Norma A.S.F. nr 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie)
 • Conducator – diploma de bacalaureat sau alt document echivalent tradus in limba romana si legalizat (pentru categoriile 2, 4, 5, 11, 12 din Anexa nr. 1 din Norma A.S.F. nr 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie)
 • Conducator executiv – diploma de licenta sau alt document echivalent tradus in limba romana si legalizat (pentru categoriile 6 si 8 din Anexa nr. 1 din Norma A.S.F. nr 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie)

*Acest document este obligatoriu doar pentru persoanele inscrise la cursul de Pregatire Initiala.

 • 4. cerere de inscriere la examen
 • 5. tabel anexa completat cu date solicitate inclusiv cu data de examinare si centrul unde se doreste sustinerea examenului
  Tabelul se transmite in momentul finalizarii cursului, dar nu mai tarziu de 7 zile lucratoare inaintea datei de examinare.
  Data si centrul de examinare vor fi stabilite de fiecare cursant, in functie de programarea examenelor care se regaseste la adresa: http://www.isfin.ro sectiunea Evaluari si selectand tipul examenului pentru care s-a facut inscrierea pe platforma e-learning.

Documentele sunt frunizate in format PDF si salvate intr-un singur document cu denumirea: Nume_Prenume_CNP

 

Nota! Va informam ca reprezentantii ISF nu vor mai accepta inscrierile la examen pentru persoanele ale caror documente:
- sunt depuse ulterior datei de inscriere la examen;
- sunt ilizibile;
- sunt completate partial (documentele trebuie completate integral si cu date conforme - data de finalizare a cursului se completeaza de catre Profiduciaria. De exemplu : completarea corecta a centrului, a datei de examinare etc.);
- sunt incomplete (exemplu : fara copie act de studii, fara copie CI, etc)

Exemplu: Daca data de examinare dorita este 23.05.2019 documentele trebuie sa ajunga pe adresa dosar@profiduciaria.ro  pana cel tarziu 14.05.2019, ora 12:00.
Pentru a va asigura ca documentele sunt completate corect va recomandam transmiterea acestora intr-un interval de timp mai mare, astfel incat sa se poata remedia eventualele erori in timp util.

 

 

 

 

Documente necesare:

Cerere de inscriere examen PREGATIRE Profesionala Initiala

Cerere de inscriere examen PREGATIRE Profesionala Continua ISF/ASF

Tabel Anexa Inscriere Examen ISF/ASF